Veilig werken met de heftruck of reachtruck

Veilig werken met een heftruck of reachtruck

Een heftruck of reachtruck besturen? Met alleen het kennen van de knoppen ben je er niet. Het is de kunst om goederen snel naar de juiste plek te vervoeren. Om schade en ongelukken te voorkomen, speelt ook zorgvuldigheid een rol. Bij deze training leer je deskundig met je heftruck of reachtruck om te gaan.

De cursussen voor een heftruckcertificaat of reachtruckcertificaat zijn gericht op situaties die je in de praktijk tegenkomt. We besteden aandacht aan onder meer verkeersregels, belading, belasting, besturing, dagelijks onderhoud, technische bediening, hellingrijden en het gebruik van hulpmiddelen. Aan het eind van de rit beschik je over het benodigde certificaat, weet je hoe je veilig werkt én draag je binnen jouw organisatie bij aan lagere kosten voor intern transport.

Inhoud

De cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk. Tijdens de cursus wordt er veel geoefend in praktijksituaties. De behandelde theorie dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen. Tijdens de lessen worden alle veiligheidsregels uitgebreid behandeld en komen zaken waaronder het gebruik van het materieel, belading, belasting en de technische uitvoering. Tijdens de praktijklessen komen zaken zoals heftruckbesturing, dagelijks onderhoud, technische bediening en de toepassing van veiligheidsregels aan de orde. Tevens wordt aandacht besteed aan hellingrijden en het gebruik van hulpmiddelen (voorzetapparatuur).

 

Het is verplicht om veiligheidsschoenen te dragen tijdens de praktijkoefeningen.

Duur

De cursus heftruck of reachtruck duurt één dag of twee dagdelen. De cursus heftruck én reachtruck duurt anderhalve dag. 

 

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen.