Effectief leidinggeven 1

Effectief leidinggeven 1

Wil je kennismaken met verschillende leiderschapsstijlen? Effectiever communiceren? En van jouw afdeling een echt team maken? In de cursus Effectief leidinggeven 1 behandelen we de belangrijkste aspecten op het gebied van leidinggeven. Je ontwikkelt je kwaliteiten en leert hoe je op natuurlijke wijze succes kunt behalen. Daarbij vermijden we een schoolse aanpak. Samen gaan we aan de slag om de theorie aan de dagelijkse praktijk te verbinden.

Groepsgrootte

Maximaal vijftien personen.

Toelatingseis

Er geldt geen toelatingseis. Heb je een leidinggevende functie of wil je in de toekomst doorgroeien naar zo’n functie, dan is deze training zeker de moeite waard. De training ligt op mbo-niveau.

Examen

Wanneer je alle bijeenkomsten actief bijwoont, ontvang je een certificaat.

 

Inhoud

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in verschillende stijlen van leiding geven. Je bent in staat effectiever te communiceren met je medewerkers, in de dagelijkse contacten, tijdens werkoverleg, functionering- en beoordelingsgesprekken e.d. Je weet je medewerkers te motiveren. Je bent beter in staat om van je medewerkers een team te maken. Ook komen de volgende onderdelen voorbij:

– Leiderschap en leidersstijlen

– Leiderschapsvaardigheden

– Motivatie

– Effectieve communicatie

– Vergaderen

– Praktijkopdracht

Duur

De cursus Effectief leidinggeven 1 duurt vijf dagdelen.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de cursus ook in company verzorgen.