U21-1 EHBO onderweg / Code95

Eerste hulp verlenen doe je niet elke dag. Om je vaardigheden op peil te houden, ben je verplicht om elke jaar een EHBO-herhalingscursus te volgen. Je frist je kennis op over eerste hulp bij onder meer hartproblemen, bloedingen, botbreuken, brandwonden en infecties. Ook besteden we aandacht aan emoties tijdens de hulpverlening.

Certificatie en geldigheidsduurs

De EHBO basis opleidingen zijn competentie-gericht dus zeer praktisch en conform de eisen van het Rode Kruis. Indien dit met goed gevolg wordt afgesloten dan krijgt de kandidaat een diploma EHBO van het Rode Kruis.

Aangezien het noodzakelijk is ten alle tijde te beschikken over parate kennis en vaardigheden is het aan te raden ca. acht uur per jaar te herhalen. Bij onvoldoende herhalingsuren verloopt na twee jaar de geldigheid van het diploma.

Groepsgrootte

Maximaal veertien personen.

Toelatingseis

Geen speciale eisen. De opleidingsduur is zes tot acht uur ten behoeve van e-learning en één praktijkdag.

Examen

De EHBO-opleiding van het Rode Kruis is competentiegericht. Dit betekent dat je geen examen hoeft te doen. Laat je tijdens de cursus zien dat je de vaardigheden beheerst, dan ontvang je je diploma. Dit diploma is twee jaar geldig. Wel adviseren we je om de cursus EHBO Herhaling jaarlijks te volgen, zodat je kennis up-to-date blijft.

Duur

De opleiding EHBO Basis geschiedt door middel van een e-learning. In je eigen tempo kun je de theorie middels de computer behalen. Aansluitend volgt de praktijkdag.

Indien je punten nodig bent voor de code 95, dan kun je deelnemen aan de opleiding EHBO basis.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Klik hier  voor het overzicht per zorgverzekeraar:

Nascholing code 95 gevolgd

Met je DigiD kun je op mijn.cbr.nl bekijken welke nascholingsuren je hebt gevolgd. Als je de nascholingsuren voor code 95 hebt afgerond, verstuurt het CBR automatisch een verklaring van nascholing (VVN) naar de RDW.

Je ontvangt hiervan een bericht per mail, zodat je code 95 bij de betreffende categorie op het rijbewijs kunt laten bijschrijven/verlengen. Om je te helpen bij het bepalen van het moment van vernieuwing van je rijbewijs en verlengen van de code 95 kun je gebruik maken van de informatie op www.rijbewijs.nl

Als het u niet lukt om aan de verplichte nascholing te voldoen, dan verloopt uw code 95 en mag u niet meer beroepsmatig rijden. Als u daarna besluit uw oude vak weer op te pakken, dan moet u de vakbekwaamheid weer vernieuwen. Dit doet u door 35 uur nascholing code 95 te volgen. Nadat u deze 35 uur gevolgd heeft én u de code 95 op uw rijbewijs heeft, mag u weer beroepsmatig rijden. In een aantal gevallen hoeven chauffeurs geen code 95 nascholingen te volgen. De regels daarvoor kunt u vinden op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Inhoud

Er wordt lesgegeven conform de meest actuele inzichten. Onderwerpen:

– Bewustzijnsstoornissen; ademhalingsstoornissen; bloedsomloopstoornissen (reanimatie); uitwendige bloedingen; brandwonden; botbreuken; oogletsels; infecties; vergiftigingen; verstuikingen; ontwrichtingen; bevriezingen etc. 

Maar ook aandacht voor emoties in relatie tot de hulpverlening.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen.