EHBO Basis, ook voor code95

Noodsituatie? En wil je helpen? Zorg er dan voor dat je een EHBO-diploma hebt. Tijdens de opleiding EHBO Basis leer je alles over eerste hulp bij onder meer hartproblemen, bloedingen, botbreuken, brandwonden en infecties. Ook besteden we aandacht aan emoties tijdens de hulpverlening.

Coronamaatregelen

M.i.v. 26 juni jl. is het niet verplicht om een mondkapje te gebruiken. Het kan zijn dat bij eventuele verrichtingen geadviseerd wordt een mondkapje te gebruiken.

Indien je een eigen mondkapje bezit, mag je deze meenemen en gebruiken.

Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM en de branche organisaties.

Groepsgrootte

Maximaal veertien personen.

Toelatingseis

Geen speciale eisen. De opleidingsduur is zes tot acht uur ten behoeve van e-learning en één praktijkdag.

Examen

De EHBO-opleiding van het Rode Kruis is competentiegericht. Dit betekent dat je geen examen hoeft te doen. Laat je tijdens de cursus zien dat je de vaardigheden beheerst, dan ontvang je je diploma. Dit diploma is twee jaar geldig. Wel adviseren we je om de cursus EHBO Herhaling jaarlijks te volgen, zodat je kennis up-to-date blijft.

Duur

De opleiding EHBO Basis geschiedt door middel van een e-learning. In je eigen tempo kun je de theorie middels de computer behalen. Aansluitend volgt de praktijkdag.

Indien je punten nodig bent voor de code 95, dan kun je deelnemen aan de opleiding EHBO basis.

 

 

 

 

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Klik hier  voor het overzicht per zorgverzekeraar:

 

 

Certificaat en geldigheidsduur

De EHBO basis opleidingen zijn competentie-gericht dus zeer praktisch en conform de eisen van het Rode Kruis. Indien dit met goed gevolg wordt afgesloten dan krijgt de kandidaat een diploma EHBO van het Rode Kruis.

Aangezien het noodzakelijk is ten alle tijde te beschikken over parate kennis en vaardigheden is het aan te raden ca. acht uur per jaar te herhalen. Bij onvoldoende herhalingsuren verloopt na twee jaar de geldigheid van het diploma.

Voor overige vestigingen mail naar info@hofstra-trainingen.nl

Inhoud

Er wordt lesgegeven conform de meest actuele inzichten. Onderwerpen:

– Bewustzijnsstoornissen; ademhalingsstoornissen; bloedsomloopstoornissen (reanimatie); uitwendige bloedingen; brandwonden; botbreuken; oogletsels; infecties; vergiftigingen; verstuikingen; ontwrichtingen; bevriezingen etc. 

Maar ook aandacht voor emoties in relatie tot de hulpverlening.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen.