EHBO Basis

Noodsituatie? En wil je helpen? Zorg er dan voor dat je een EHBO-diploma hebt. Tijdens de opleiding EHBO Basis leer je alles over eerste hulp bij onder meer hartproblemen, bloedingen, botbreuken, brandwonden en infecties. Ook besteden we aandacht aan emoties tijdens de hulpverlening. Deze training geven wij ook voor nascholing code95.

Verschil tussen EHBO en BHV

Bedrijfshulpverleners en ehbo’ers verlenen allebei eerste hulp. Maar wat onderscheidt een bhv’er van een ehbo’er? Wat is nu het verschil tussen bhv en ehbo? En: wanneer kan het handig zijn om ehbo’ers een bhv-diploma te laten halen?

Een bhv’er leert om eerste hulp te verlenen bij incidenten die kunnen voorkomen op de werkvloer, dus in, op of rondom het bedrijf waar men werkzaam is of door ingehuurd. Een ehbo’er daarentegen wordt opgeleid voor alle mogelijke ongevallen die bijvoorbeeld thuis, op straat of bij evenementen kunnen optreden. Een ehbo’er weet bijvoorbeeld hoe je een slachtoffer kan vervoeren over korte afstand. Een bhv’er kan dat ook als taak hebben en moet dan naast de basiscursus bhv een aanvullende cursus of instructie volgen.

Het grote verschil zit het met name in de omgevingssituatie de diepte versus de breedte van de cursus / competentie die je leert.

lees meer

Groepsgrootte

Maximaal veertien personen.

Toelatingseis

Geen speciale eisen. De opleidingsduur is zes tot acht uur ten behoeve van e-learning en één praktijkdag.

Examen

De EHBO-opleiding van het Rode Kruis is competentiegericht. Dit betekent dat je geen examen hoeft te doen. Laat je tijdens de cursus zien dat je de vaardigheden beheerst, dan ontvang je je diploma. Dit diploma is twee jaar geldig. Wel adviseren we je om de cursus EHBO Herhaling jaarlijks te volgen, zodat je kennis up-to-date blijft.

Duur

De opleiding EHBO Basis geschiedt door middel van een e-learning. In je eigen tempo kun je de theorie middels de computer behalen. Aansluitend volgt de praktijkdag.

Indien je punten nodig bent voor de code 95, dan kun je deelnemen aan de opleiding EHBO basis.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Klik hier  voor het overzicht per zorgverzekeraar:

Certificaat en geldigheidsduur

De EHBO basis opleidingen zijn competentie-gericht dus zeer praktisch en conform de eisen van het Rode Kruis. Indien dit met goed gevolg wordt afgesloten dan krijgt de kandidaat een diploma EHBO van het Rode Kruis.

Aangezien het noodzakelijk is ten alle tijde te beschikken over parate kennis en vaardigheden is het aan te raden ca. acht uur per jaar te herhalen. Bij onvoldoende herhalingsuren verloopt na twee jaar de geldigheid van het diploma.

Voor overige vestigingen mail naar info@hofstra-trainingen.nl

Inhoud

Er wordt lesgegeven conform de meest actuele inzichten. Onderwerpen:

– Bewustzijnsstoornissen; ademhalingsstoornissen; bloedsomloopstoornissen (reanimatie); uitwendige bloedingen; brandwonden; botbreuken; oogletsels; infecties; vergiftigingen; verstuikingen; ontwrichtingen; bevriezingen etc. 

Maar ook aandacht voor emoties in relatie tot de hulpverlening.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen.