Basisopleiding BHV

Is jouw werkgever verplicht om één of meerdere werknemers aan te wijzen als bedrijfshulpverlener? Wij bieden BHV Basis.

De eerste cursusdag van BHV Basis staat in het teken van eerste hulp, waarbij je kennis maakt met verschillende levensreddende handelingen. Op de tweede dag leer je alles over brandbestrijding en ontruiming. Omdat we veel praktijkoefeningen doen, komt de lesstof tot leven. Dat maak het slagen een stuk gemakkelijker.

Verschil tussen BHV en EHBO

Bedrijfshulpverleners en ehbo’ers verlenen allebei eerste hulp. Maar wat onderscheidt een bhv’er van een ehbo’er? Wat is nu het verschil tussen bhv en ehbo? En: wanneer kan het handig zijn om ehbo’ers een bhv-diploma te laten halen?

Een bhv’er leert om eerste hulp te verlenen bij incidenten die kunnen voorkomen op de werkvloer, dus in, op of rondom het bedrijf waar men werkzaam is of door ingehuurd. Een ehbo’er daarentegen wordt opgeleid voor alle mogelijke ongevallen die bijvoorbeeld thuis, op straat of bij evenementen kunnen optreden. Een ehbo’er weet bijvoorbeeld hoe je een slachtoffer kan vervoeren over korte afstand. Een bhv’er kan dat ook als taak hebben en moet dan naast de basiscursus bhv een aanvullende cursus of instructie volgen.

Het grote verschil zit het met name in de omgevingssituatie de diepte versus de breedte van de cursus / competentie die je leert.

lees meer

Groepsgrootte

Het maximale aantal per groep is vijftien deelnemers.

Examen

Beide modules worden met een examen afgesloten conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. Beide examens bestaan uit een schriftelijk deel (dertig meerkeuze vragen).

Wanneer zowel het schriftelijk deel als de verrichtingen voldoende zijn heeft de kandidaat recht op een certificaat.

Voor de code 95 kan de opleiding BHV basis gevolgd worden. 

Diploma

Het diploma ontvangt de kandidaat die in het bezit is van:
het certificaat Eerste Hulp en het certificaat Brandbestrijding & Ontruiming of één van de bovengenoemde certificaten en een vrijstelling voor het andere onderdeel of een vrijstelling voor zowel Eerste Hulp als Brandbestrijding & Ontruiming.

Vrijstellingen

Voor zowel het examen Eerste Hulp als het examen Brandbestrijding & Ontruiming kan Hofstra Trainingen B.V. op grond van de genoemde criteria een vrijstelling verlenen.

BHV boek

Je ontvangt een digitaal boek.

Download de leerstof door onderstaand het verstrekte wachtwoord in te voeren en klik op ‘Download het boek’.

Voor overige vestigingen mail naar info@hofstra-trainingen.nl

Inhoud

De cursus bestaat uit de modules Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming en bevat een vier-tal hoofdonderwerpen:

  1. Niet spoedeisende Eerste Hulp (NEH)
  2. Spoedeisende Eerste Hulp (SEH)
  3. Brandbestrijding
  4. Ontruiming

Duur

Vier dagdelen

De totale cursus beslaat vier dagdelen. Er worden twee dagdelen besteed per module.

Instructie vindt plaats tussen 08.30 tot 16.30 uur. Indien de opdrachtgever dit wenst, kunnen er uiteraard ook andere tijden gehanteerd worden.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen. Dankzij de samenwerking van BHVoké beschikken we over vestigingen in het hele land.