Veilig hijsen

Veel taken op de werkvloer mag je alleen uitvoeren als je over een certificaat beschikt. Dat geldt ook voor hijsen. In de cursus Veilig hijsen leer je hoe je lasten veilig kunt aanslaan en verplaatsen. Daarbij maak je kennis met de belangrijkste hijswerktuigen en -gereedschappen.

De cursus Veilig hijsen bestaat uit een theoriedeel, waarbij we aandacht besteden aan onder meer AI-17, WLL, hijswerktuigen, de behandeling van lasten en het gebruik van hijsbanden- en kettingen. In het praktijkdeel richten we ons op het aanslaan en verplaatsen van lasten, verschillende hulpmiddelen, controles, risicoanalyses en armseinen. Na afloop ontvang je een hijsbewijs en kun je de veiligheidsregels op de juiste manier toepassen.

Groepsgrootte

Maximaal acht personen.

Toelatingseis

Er zijn geen specifieke eisen.

Examen

Aan het eind van de cursus doe je examen. Slaag je voor dit examen, dan ontvang je een hijsbewijs en een certificaat dat voldoet aan de eisen van de Arbowet.

Het certificaat is vijf jaar geldig.

Inhoud

De cursus is geheel gericht op de beroepstak. Tijdens de cursus wordt er veel geoefend in praktijksituaties. De theorie die behandeld wordt tijdens de cursus:

– Behandelen van lasten

– Arbowet A17 en AI-14 komen uitvoerig aan de orde

– Hijswerktuigen

– Gebruik van hijsbanden/kettingen, WLL etc. dienen ter ondersteuning van de praktijkoefeningen.

Het is verplicht om veiligheidsschoenen te dragen tijdens de praktijkoefeningen.

Duur

De cursus veilig hijsen duurt één dag of twee dagdelen. Bij een groep van minimaal vier personen kan de cursus ook ’s avonds gegeven worden.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de cursus ook in company verzorgen.