Praktijkdag BHV basis incl. e-learning

Naast de reguliere BHV basiscursus waarin theorie en praktijk via contactonderwijs worden aangeboden, (2 dagen) is er ook de mogelijkheid een BHV cursus te volgen door een combinatie van e-learning met een praktijkdag. De inhoud van de cursus is gelijk aan de reguliere BHV basiscursus.

Met de e-learning kan het theoriedeel van de BHV basiscursus gevolgd worden op de computer, smartphone of tablet. De praktijkdag wordt gevolgd bij Hofstra Trainingen BV ( of incompany)

Groepsgrootte

Het maximale aantal per groep is tien tot vijftien deelnemers.

Verschil tussen BHV en EHBO

Bedrijfshulpverleners en ehbo’ers verlenen allebei eerste hulp. Maar wat onderscheidt een bhv’er van een ehbo’er? Wat is nu het verschil tussen bhv en ehbo? En: wanneer kan het handig zijn om ehbo’ers een bhv-diploma te laten halen?

Een bhv’er leert om eerste hulp te verlenen bij incidenten die kunnen voorkomen op de werkvloer, dus in, op of rondom het bedrijf waar men werkzaam is of door ingehuurd. Een ehbo’er daarentegen wordt opgeleid voor alle mogelijke ongevallen die bijvoorbeeld thuis, op straat of bij evenementen kunnen optreden. Een ehbo’er weet bijvoorbeeld hoe je een slachtoffer kan vervoeren over korte afstand. Een bhv’er kan dat ook als taak hebben en moet dan naast de basiscursus bhv een aanvullende cursus of instructie volgen.

Het grote verschil zit het met name in de omgevingssituatie de diepte versus de breedte van de cursus / competentie die je leert.

lees meer

Voor overige vestigingen mail naar: info@hofstra-trainingen.nl

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen, iedereen kan deelnemen.
Je moet de e-learning toets(en) hebben gehaald om toegelaten te worden tot de praktijkdag. Als dat niet het geval is, zijn ze onvoldoende voorbereid op het oefenen van de competenties en is het gewenste resultaat niet te halen binnen de beschikbare tijd voor het praktijkgedeelte.

Inhoud cursus

De e-learning biedt een rijke leeromgeving waarin je leert hoe je de BHV taken moet uitvoeren. Je kan zelf je leerroute kiezen en in eigen tempo leren op ieder moment van de dag op de werkplek, thuis of in de trein.

Teksten, instructies, video’s, animaties, vragen en opdrachten en feedback leiden je gemakkelijk door de inhoud. Elke onderdeel wordt afgesloten met een e-learning toets, die je zo vaak kan maken als nodig is. De voortgang is op elke moment in te zien en het programma houdt op een overzichtelijk manier bij wat je hebt afgerond en wat je nog moet doen.

Een jaar lang toegang

Je hebt een jaar lang toegang tot de e-learning, zodat je je BHV vaardigheden op peil kan houden.

In totaal duurt het gemiddeld 6-8 uur om de volledige e-learning te doorlopen. Als alle onderdelen behaald zijn kan deelgenomen worden aan de praktijkdag. De praktijkdag vindt plaats bij Hofstra Trainingen BV of incompany.

 

Diploma

Na het behalen van de e-learning en de praktijkdag ontvang je het BHV diploma, welke 1 jaar geldig is. Na 1 jaar kan de cursist de geldigheid verlengen door het volgen van de herhalingscursus (1 dag).

 

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen. Dankzij de samenwerking van BHVoké beschikken we over vestigingen in het hele land.