EHBO bij kinderen (basis)

De cursus EHBO bij kinderen is de moeite waard voor iedereen die zich bezighoudt met het opvoeden of opvangen van kinderen. Tijdens de cursus laten we zien wat bij eerstehulpverlening de verschillen zijn tussen baby’s, kinderen en volwassenen. Daarnaast gaan we in op uiteenlopende situaties die vaak voorkomen, zoals bloedingen, brandwonden vergiftiging, plotseling optredende ziekteverschijnselen, stoornissen in het bewustzijn, ademhaling, kneuzing en verstuiking etc.

Groepsgrootte

Maximaal veertien personen.

Toelatingseis

Geen speciale eisen. De opleidingsduur is zes tot acht uur ten behoeve van e-learning en één praktijkdag of twee avonden.

Examen

De EHBO bij kinderen opleiding van het Rode Kruis is competentiegericht. Dit betekent dat je geen examen hoeft te doen. Laat je tijdens de cursus zien dat je de vaardigheden beheerst, dan ontvang je je diploma. Dit diploma is twee jaar geldig. Wel adviseren we je om de cursus EHBO bij kinderen herhaling jaarlijks te volgen, zodat je kennis up-to-date blijft.

Duur

De cursus EHBO bij kinderen duurt één dagdeel. De herhalingscursus beslaat één dagdeel.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus. Informeer hiernaar bij je zorgverzekering.

Klik hier voor het overzicht per zorgverzekeraar:

Certificaat en geldigheidsduur

De EHBO bij kinderen opleidingen zijn competentie gericht dus zeer praktisch en conform de eisen van het Rode Kruis. Indien dit met goed gevolg wordt afgesloten dan krijgt de kandidaat een certificaat EHBO van het Rode Kruis.

Aangezien het noodzakelijk is ten alle tijde te beschikken over parate kennis en vaardigheden is het aan te raden ca. acht uur per jaar te herhalen. Bij onvoldoende herhalingsuren verloopt na twee jaar de geldigheid van het diploma. 

Inhoud

Er wordt lesgegeven conform de meest actuele inzichten. Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, dat van belang is voor de eerste hulpverlening.

– Lichaamsbouw; gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd.

U leert hoe Eerste Hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, welke veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

Locaties

Hofstra Trainingen B.V.
Stoomstraat 7
8263 AT Kampen

Wij kunnen eventueel de opleiding ook in company verzorgen.