Laatst gewijzigd op:30-09-2018
T.038-333 58 61 e-mail: info@hofstra-trainingen.nl
Home cursuskalender overons formulier

over ons

Hier vindt u informatie betreffende OVERONS / VCA OPLEIDER VAN OVERIJSSEL / MEDIA /LANDELIJKE DEKKING / SAMENWERKINGEN

Hofstra Trainingen B.V. is in 2003 opgericht door Johan Hofstra, aanvankelijk was hij de enige werknemer;

Anno 2015 zijn we uitgegroeid tot een bloeiende organisatie van vaste medewerkers en een aantal freelance instructeurs/docenten, onder bezielende leiding van Johan Hofstra;

We bieden een uitgebreid cursusaanbod, open inschrijving en in-company, onder de gemeenschappelijke noemer: veiligheid en gezondheid op de werkplek (ook thuis)


Jaarlijks verzorgen we ca . 250 cursussen voor ca. 3000 cursisten

We beschikken over een eigen opleidingslocatie: 2 lesruimten (voor 20 resp. 15 cursisten), praktijkruimten voor ontruimingsoefeningen en een brandbeveiligde unit voor  brandblusoefeningen, lunch-/koffieruimte met keukenvoorzieningen, garderobe, dames- en herentoiletten. Buitenterrein van 1800 m2

We werken met adequate en up to date hulpmiddelen (beamers, laptop) en opleidings-/oefenmateriaal zoals reanimatiepoppen, blusapparatuur e.d.

Ons computersysteem “Cursistenmanager” registreert wie, wanneer, welke cursus heeft gevolgd en wanneer herhaling noodzakelijk is.


Er is ruim (gratis) parkeergelegenheid voor cursisten.


 Certificeringen

-          NIBHV erkenning

-          ISO 9001

-          Nederlandse Reanimatie Raad erkenning

-          CCV erkenning

-          Rode Kruis

-          Oranje Kruis


 Onze aanpak

-     Professioneel

We werken met een enthousiast en betrokken team. Al onze docenten, trainers en instructeurs zijn gekwalificeerd voor de cursussen/trainingen die ze verzorgen, zijn ervaren, werkzaam of werkzaam geweest in hun aandachtsgebied. Ze zijn geselecteerd op onder meer een praktische instelling en op het passen in de professionele, maar ook informele sfeer. Er wordt gewerkt met up to date lesmateriaal .

De kwaliteit van de trainingen wordt bewaakt door slagingspercentages en (schriftelijke)cursistenevaluaties. Voor behoud van certificering door  ISO 9001  is gedegen kwaliteitsbewaking een vereiste.

Hofstra Trainingen B.V. is eind 2012 uitgeroepen tot VCA opleider van Overijssel en werd 2e in de landelijke finale.

-     Betrokken en informeel

We stemmen de wijze van trainen en instrueren af op de aard en het niveau van de cursisten. Op de eigen locatie en gedurende de training is de sfeer informeel en wordt er alles aan gedaan om de cursist zich thuis te laten voelen. Dat bevordert het contact, ook over zaken die in een killere, formele sfeer niet aan de orde komen, zoals moeite met lezen (laaggeletterdheid), niet begrijpen van teksten, of andere beperkingen. Als dit soort zaken manifest worden, wordt gezocht naar andere oplossingen, zodat ook deze cursisten toch in staat zijn om de cursus/training met goed gevolg af te sluiten. We stellen over deze zaken een nauw contact met u als opdrachtgever op prijs.


-     Flexibel

Cursussen en cursusdata worden in nauw overleg met u (uw contactpersoon) gepland. Wij hebben geen beperkingen ten aanzien van data/tijdstippen (cursussen kunnen ook in de avonduren en op zaterdagen gepland worden).  

Voor de planning en cursistenvragen e.d. zijn onze medewerkers direct aanspreekbaar (“korte lijnen”), ook tijdens cursussen. Last minute aanpassingen, zoals cursisten op andere tijden inplannen, toevoegen van cursisten e.d. is altijd mogelijk (ons motto: “het onmogelijke doen we direct, wonderen duren iets langer”),

-     “Ontzorgen”

Na overleg hierover met de opdrachtgever

- benaderen wij uw werknemers voor de (herhalings-)cursussen

- zullen wij (desgewenst) rapporteren over uitgevoerde trainingen, aantallen en namen van cursisten, evaluaties van

  de trainingen,

- zullen wij (desgewenst) periodiek met u de samenwerking evalueren (samenwerking, afstemming, verbeterpunten

  e.d.)


-     Advisering over beleid en organisatie

Wij zijn u graag van dienst met advisering over het beleid en de organisatie  Door onze jarenlange ervaring met verschillende organisaties.

 

VCA Opleider van Overijssel 2012


Juryrapport PBNA

Hofstra Trainingen B.V. heeft zich naar oordeel van de jury onderscheiden door het enthousiasme waarmee VCA-en andere opleidingen worden verzorgd en is daarom gekozen tot VCA Opleider van de provincie Overijssel. Vooral de praktische aanpak spreekt opdrachtgevers aan. Een van de kernwaarden is: Hofstra Trainingen B.V. creëert tijdens de lesdagen een huiselijke sfeer, waardoor kandidaten op ontspannen wijze de nieuwe kennis eigen kunnen maken.

Ze werken onder het motto ''''''''de meest toegankelijke opleider van Nederland'''''''' en dit heeft geleid tot een vaste groep opdrachtgevers die jaarlijks groter wordt. Voor praktijkscholen heeft Hofstra Trainingen B.V. een speciaal opleidingstraject van 20 weken opgezet, waarmee heel goede resultaten worden behaald. Hofstra Trainingen B.V. is ook succesvol met LWOO doelgroepen. Een top opleider dus.

https://www.youtube.com/watch?v=-irCV_jEfK8

 

In de media

Vindt u het leuk om nog eens de nieuwsberichten van de afgelopen jaren over Hofstra Trainingen B.V. te bekijken? Op deze pagina is dit mogelijk! Klik op de kopjes voor het nieuwsbericht.

2013

Bijzondere jongeren slagen voor VCA (Krant van Flevoland 18-12-13)

Unieke blus-unit geeft extra dimensie aan trainingen (Streeknieuws 25-04-13)

Promotiefilmpje Hofstra Trainingen B.V. (Art of Music en IJsselmond Mediaproducties 04-03-2013)

LED-borden PEC Zwolle (27-02-13)

2012

Tweede plaats bij verkiezing VCA opleider van Nederland (Omroep IJsselmond 27-12-2013)

Beste VCA Opleider van Overijssel (Regiolokaal 21-11-12)

Beste VCA Opleider van Overijssel (de Brug 20-11-12)

Kamper VCA Opleider beste van Overijssel (Omroep IJsselmond 18-11-12)

Op naar titel beste opleider van Nederland (Genemuiden Actueel 14-11-12)

Johan Hofstra pakt muntje op met de heftruck (Youtube 24-10-12)

Alles behalve voetbaltrainingen (de Brug 20-10-12)

2011 Voetbal International

 

Landelijke dekking

Hofstra Trainingen B.V. is partner van de vereniging BHV Oké. De aangesloten bedrijven bij de vereniging BHVoké onderscheiden zich door hun wijze van samenwerking. Door deze unieke samenwerking is een landelijke dekking ontstaan van bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Vanzelfsprekend verzorgen wij de meeste van onze cursussen vanuit onze vestiging in Kampen, in-company cursussen zijn echter ook mogelijk!

Via onze partners binnen BHV Oké hebben wij ook vestigingen in:

Groningen Nieuw-Vennep Berkel en Rodenrijs Dordrecht Hedel Westerhoven Lelystad Breda Mierlo Tholen Ittervoort Herveld Almere


Kijk voor meer informatie op www.bhvoke.nl

 

Samenwerkingen

A.P. Scheltinga Organisatieadvies & Managementondersteuning

Kampen

www.apscheltinga.nl